Kyu Ki Jutsu staat voor ‘De Kunst van het Harmonisch Boogschieten’.

Afijn, dan zou je nog steeds vraagtekens kunnen hebben 🙂 Bij deze vorm van boogschieten gaat het aanvankelijk niet om zoveel mogelijk punten schieten en te winnen van andere schutters. Het doel is om één te worden met jezelf en de boog, om zodanig rust te vinden in je zelf, waardoor je in alle situaties in staat bent een pijl te schieten.

Zo kan het zijn dat je een stuk hebt hardgelopen en een pijl gaat schieten, of je hebt met je boog een zwaardslag afgeweerd en je gaat een pijl schieten. Telkens na een vorm van inspanning is het de kunst om zo snel mogelijk om te schakelen naar je rust en techniek, alvorens een pijl te lossen uit je boog.

Naast dat we heerlijk met elkaar een flink aantal pijlen in het doel schieten, wat zeer bevredigend is na een dag of week hard werken, is het bij Kyu Ki Jutsu de kunst op elk gewenst moment met jezelf in balans te komen. Dat ga je vanzelf ook buiten de Dojo ervaren en toepassen.

Uiteindelijk zul je ontdekken dat je in staat bent in Kyu Ki Jutsu om vanuit allerlei standen / houdingen en na allerlei acties je pijlen telkens op dezelfde plek in het doel te laten landen.

Je mag je eigen boog meenemen; voor compound bogen is de stijl niet geschikt.

Kyu Ki Jutsu Shin Sei Ryu

Sfeerimpressie van de lessen

Twee gratis proeflessen?

Potentiële leerlingen (vanaf 12 jaar) zijn altijd van harte welkom om twee GRATIS proeflessen mee te doen. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Daarna(ast) is het mogelijk om een proefpakket af te nemen, om 4 weken langer mee te doen, alvorens lid te worden. Trainingskleding (uniform) kan bij ons worden aangeschaft. Wij hebben de meeste pakken en badges op voorraad. Op de pagina tarieven vindt u de actuele prijzen.