Aikido betekent ‘de weg van de harmonie’ Het is een krijgskunst die technieken gebruikt om de energie van een aanval in je eigen voordeel te gebruiken en om te zetten tegen je aanvaller.

Morihei Ueshiba, in Aikido kringen O’Sensei (Grote Meester) genoemd, is de grondlegger van deze Budodiscipline (rond 1930). Ueshiba combineerde technieken van de Japanse Samurai en uit onder andere Jiujitsu en Kenjutsu in een nieuwe krijgskunst.

Ueshiba ontwikkelde Aikido niet alleen als verdedigingskunst; trainen in harmonie, respect hebben voor jezelf en voor andere mensen, zelfontplooiing en andere morele waarden zijn belangrijke onderdelen om Aikido eigen te kunnen maken en te doorgronden.

DO betekent ‘De Weg’. Je zou kunnen zeggen dat het inhoudt: het gezamenlijk bestuderen van technieken ter ontwikkeling van jezelf en de mensen waar je mee traint.

JUTSU of JITSU betekent ‘De Methode’ of ‘De Kunst’. Dat vertaalt zich in de training in ‘hoe je het toepast’. Aikido zou je subtieler en zachter kunnen noemen; Aikijutsu is meer een krijgskunst. Beiden zullen de beoefenaar een geestelijk en lichamelijk sterker en evenwichtiger persoon maken. Bij Shin Sei Ryu krijgt men als verlenging van Aikido regelmatig ook de Aikijutsu variant / techniek uitgelegd.

Aikido grondlegger Ueshiba Morihei

Potentiële leerlingen zijn altijd van harte welkom om twee GRATIS proeflessen mee te doen. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Daarna(ast) is het mogelijk om een proefpakket af te nemen, om 4 weken langer mee te doen, alvorens lid te worden. Trainingskleding (uniform) kan bij ons worden aangeschaft. Wij hebben de meeste pakken en badges op voorraad. Op de pagina tarieven vindt u de actuele prijzen.