Aikido betekent ‘de weg van de harmonie’ Het is een krijgskunst die technieken gebruikt om de energie van een aanval in je eigen voordeel te gebruiken en om te zetten tegen je aanvaller.

Morihei Ueshiba, in Aikido kringen O’Sensei (Grote Meester) genoemd, is de grondlegger van deze Budodiscipline (rond 1930). Ueshiba combineerde technieken van de Japanse Samurai en uit onder andere Jiujitsu en Kenjutsu in een nieuwe krijgskunst.

Aikido is niet alleen als verdedigingskunst; trainen in harmonie, respect hebben voor jezelf en voor andere mensen, zelfontplooiing en andere morele waarden zijn belangrijke onderdelen om Aikido eigen te kunnen maken en te doorgronden.

Aikido grondlegger Ueshiba Morihei

Aikido is voor iedereen. Man, vrouw, jong, oud, sportief of beginnend. De Aikido lessen zijn voor leerlingen van 16 jaar oud.

Een Aikido les start vaak met een warming-up waarin we rollen en vallen. Vervolgens gaan we aan de slag met verdedigingstechnieken. Na de uitleg worden de technieken steeds uitgevoerd met een partner tijdens de les wordt er steeds van partner gewisseld. De training is gemengd: dames, heren, beginnend en gevorderd. Soms doe je die technieken zonder wapens, soms met.

Trainingstijden en locatie

De Aikido lessen vinden plaats in dorpshuis de Leghe Polder in Beuningen. Zowel op woensdagavond als op vrijdagavond worden Aikido lessen gegeven. Hier vind je de actuele trainingstijden.

Gratis 2 proeflessen?

Potentiële leerlingen zijn altijd van harte welkom om GRATIS twee proeflessen mee te doen. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Neem loszittend kleding met lange mouwen en een lange broek mee. We trainen op blote voeten.

Daarna(ast) is het mogelijk om een proefpakket af te nemen, om 4 weken langer mee te doen, alvorens lid te worden.